Košarka

EL: Real pripao derbi sa Fenerom

Košarkaši Real Madrida zadržali su šanse da se nađu u Top16 fazi pobjedom nad Fenerbahčeom u osmom kolu Eurolige.
EL: Real pripao derbi sa Fenerom
Portal AnalitikaIzvor

Real je na svom terenu gubio od Fenerbahčea, ali je pred posljednju četvrtinu uspio da uhvati priključak i na kraju slavi rezultatom 80:73. Ekipa Pabla Lasa sada ima tri pobjede i pet poraza, ali svi glavni konkurenti tek treba da odigraju svoje mečeve u petak. S druge strane, Feneru ne znači mnogo poraz od 'Kraljevskog kluba', pošto je već obezbijedio plasman u Top 16 fazu i sada ima skor 6-2. 

Ljulj je bio najefikasniji igrač Reala sa 17 poena, 4 asistencije i 2 skoka. Ajon je zabilježio dva poena manje, uz 5 uhvaćenih lopti, dok se Felipe Rejes zaustavio na 13 poena i 6 skokova. To je bilo dovoljno da se kazni ne baš napadački raspoloženi tim Fenerbahčea – Jan Veseli dominirao je sa 20 poena i 7 skokova, a jedini dvocifreni bio je Ali koji je ubacio 15. 

Trijumf Reala znatno je zakomplikovao situaciju u grupi A u kojoj se preostali mečevi igraju u petak. Crvena zvezda dočekuje Himki i juri novo iznenađenje, dok će Strazbur ugostiti Bajern. ’Crveno-bijeli’ imaju skor 3-4 i do samog kraja će se boriti za ulazak u Top 16. 

Portal Analitika