Košarka

Budućnost Bemaks i dalje sa maksimalnim učinkom

Košarkašice Budućnost Bemaksa ostvarile su šestu pobjedu u Međunarodnoj regionalnoj ligi – izabranice Gorana Boškovića u utakmici sedmog kola savladale su Trešnjevku 80:62 (23:14, 27:17, 23:8, 7:23).
Budućnost Bemaks i dalje sa maksimalnim učinkom
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski šampion dominirao je tokom čitavog meča, a gošće su u posljednjoj četvrtini samo uspjele da ublaže poraz. Budućnost Bemaks i dalje ima maksimalan učinak u regionalnom takmičenju, a u narednom kolu, 9. decembra, gostuje Kvarneru.

Budućnost Bemaks je pitanje pobjednika riješila do poluvremena, jer je na velikom odmoru vodila 50:31, a u posljednjih deset minuta se ušlo sa rezultatom 73:39, što je bila najbolja potvrda velike razlike u kvalitetu između dva tima.

Gošće su u posljednjoj dionici samo uspjele da ublaže poraz, šesti u isto toliko mečeva ove sezone.

Pet igračica u redovima crnogorskog šampiona imalo je dvocifren učinak – Nikol Ebon Henrije postigla 16, uz devet skokova, JovanaPopović i Irena Matović upisale su po 14,Kristina Raković je meč završila sa 13, aMarina Vučetić sa 12 poena.

U redovima Trešnjevke najbolje su bile LanaPackovski sa 17 i Klaudija Dobroslavić sa 15 poena.

Budućnost Bemaks i dalje ima maksimalan učinak u regionalnom takmičenju, a u narednom kolu, 9. decembra, gostuje Kvarneru, drugoplasiranom timu u grupi B.

Portal Analitika