Politika

Đukanović: DPS spreman za izbore

Predsjednik Vlade i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da je njegova stranka spremna za izbore u bilo kom terminu do jeseni naredne godine. On je ponovio da Vlada, na čijem je čelu, ima puni legitimitet.
Đukanović: DPS spreman za izbore
Portal AnalitikaIzvor

Đukanović je saopštio da je vrijeme održavanja izbora povezano sa stvaranjem preduslova za održavanje glasanja i postizanjem konsenzusa među strankama o terminu održavanja izbora.

On je ponovio da je DPS nakon jučerašnjeg dana spreman za održavanje izbora.

Kaže i da bi DPS-u odgovarao svaki datu sa kojim bi bile saglasne ostale parlamentarne stranke. Pored toga, podsjeća da MUP mora da obezbijedi pretpostavke za eletronsku identifikaciju birača i vođenje jedinstvenog biračkog spiska, što je, kako navodi, pretpostavka za održavanje demokratskih izbora.

“Ono što je važno to jeste da je DPS, kao najača partija, apsolutno spreman za izbore u svakom terminu koji stoji na raspolaganju, a to je do jeseni naredne godine", poručio je Đukanović.

On je ponovio i da je DPS spreman za razgovore u cilju većeg povjerenja u izborni sistem.

 "Mi smo ubijeđeni da imamo puni legitimitet za obavljanje vlasti" poručio je premijer i dodao da su i međunarodni posmatrači saopštili da su prethodni izbori bili slobodni i time im dali legitimitet.

Tekst i foto: rtcg.me

Portal Analitika