NATO

Đukanović-Hobs: Poziv za članstvo u NATO-u važan i za međunarodnu stabilnost

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Parlamentarne Skupštine NATO-a Dejvidom Hobsom.
Đukanović-Hobs: Poziv za članstvo u NATO-u važan i za međunarodnu stabilnost
Portal AnalitikaIzvor

„Predano smo radili da zavrijedimo poziv za članstvo u NATO-u i veoma se radujemo što su naši napori prepoznati i priznati jučerašnjom odlukom“ - kazao je Đukanović, uz uvjerenje da su time stvoreni preduslovi za dalji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore na putu ka punopravnom članstvu u NATO i EU. On je ocijenio da je poziv za članstvo Crne Gore u NATO dugoročan doprinos stabilnosti regiona i Evrope i naglasio da će Crna Gora biti mali, ali pouzdan partner Alijansi, koji će, na liniji svojih strateških spoljnopolitičkih prioriteta, biti  promoter evroatlantskih vrijednosti na Balkanu.

Hobs je izrazio veliko zadovoljstvo povodom upućivanja poziva Crnoj Gori za članstvo u NATO-u. „To je važna odluka za vašu zemlju, ali i za Alijansu i međunarodnu stabilnost“, rekao je Hobs i posebno apostrofirao da je riječ o zavidnom i respektabilnom uspjehu Crne Gore, koji je ostvaren za nepunih deset godina od obnove njene nezavisnosti. Parlamentarna skupština NATO-a je uvijek bila zagovornik proširenja, a poziv Crnoj Gori potvrđuje kredibilitet politike otvorenih vrata, zaključio je generalni sekretar PS NATO-a.

Đukanović je zahvalio Parlamentarnoj skupštini NATO-a na podršci i dugogodišnjoj odličnoj saradnji.

Foto: gov.me

Portal Analitika