Politika

Damjanović: Posebnu pažnju posvetiti radu DIK-a i Agencije za sprječavanje korupcije

U Podgorici je danas u prostorijama Delegacije EU održan sastanak ambasadora EU u Crnoj Gori Mitje Drobniča i predsjednika Kluba poslanika Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandra Damjanovića.
Damjanović: Posebnu pažnju posvetiti radu DIK-a i Agencije za sprječavanje korupcije
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz SNP-a, tema sastanka koji je održan na inicijativu Damjanovića, ticala se aktuelne političko-ekonomske situacije u Crnoj Gori, sa naglaskom na pitanja koja se tiču vraćanja povjerenja u izborni proces, odnosno pune primjene izbornog zakonodavstva, kao i pitanja koja se tiču tekuće budžetske politike u kontekstu predloga budžeta za narednu godinu koja se nalazi u skupštinskoj proceduri.

Damjanović je ocijenio da posebna pažnja Skupštine Crne Gore treba da bude posvećena radu institucija koje imaju važnu ulogu u izbornom procesu, a među njima posebno radu Državne izborne komisije (DIK) i Agencije za sprječavanje korupcije.

Sastanku su prisustvovali i Barbara Rotovnik, savjetnica za vladavinu prava i evropske integracije i Analiza Đansanti, savjetnica za politička pitanja u Delegaciji EU.

Portal Analitika