Društvo

Milošu Maroviću određeno zadržavanje do 72 sata

Milošu Maroviću određeno je zadržavanje do 72 sata, koje će umjesto u Centru bezbjednosti Podgorica provesti u privatnoj bolnici Kodra.
Milošu Maroviću određeno zadržavanje do 72 sata
Portal AnalitikaIzvor

Njega je u toj ustanovi danas saslušala specijalna tužiteljka Lidija Vukčević. Kako saznaje TV Vijesti, Vukčević je saslušao Marovića u Kodri.

Saslušanje je počelo u 10.30 časova. Odluka o saslušanju u privatnoj bolnici donijeta je na zahtjev advokata Miloša Marovića, Zdravka Begovića.

Marović, koji je više od mjesec dana bio van države, vratio se sinoć u Crnu Goru. Specijalno tužilaštvo prije mjesec izdalo je nalog za hapšenje Marovića, koji se sumnjiči da je sa još osam osoba za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje 26.000 kvadrata neurbanizovanog placa u Budvi.

- Uslovi za raspisivanje potjernice stekli bi se u slučaju da se osumnjičeni redovno ne odaziva pozivima nadležnog organa, odnosno ne opravda svoj izostanak u slučaju da nije dostupan nadležnim organima. Kako je osumnjičeni Miloš Marović opravdao svoje odsustvo i Specijalno državno tužilaštvo obavijestio o razlozima zbog kojih je odsutan, što je potkrijepljeno i medicinskom dokumentacijom, to znači da trenutno nema uslova za raspisivanje potjernice - saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Marovićev branilac, advokat Vladan Bojić ranije je obavijestio glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da je njegov klijent na liječenju u Beogradu.

Status svjedoka saradnika u ovom slučaju dobili su predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača, Igor Trnski i Marovićev kum Marko Vujović.

Prema stavu Tužilaštva, šteta za opštinski budžet nastala je 2008. godine kada je donijeta odluka da se NVO AMD Budva proda neurbanizjovano zemljište u Prijevoru. Šteta za opštinu je 1.400.000 eura. Plac u Prijevoru iznad Jaza, prodat na licitaciji po niskoj cijeni, a zanemarena je preporuka državne vlasti da se ne prodaje neurbanizovano zemljište već da se investitor uputi na urbanizovane parcele sa preciznom namjenom što može na njoj da gradi. NVO AMD Budva je 2008. godine kod opštine inicirala prodaju parcele u Prijevoru.  Prethodno je opštinska komisija, na čijem je čelu bila Mirjana Marović, procijenila vrijednost kvadratnog metra na 45 eura. Ovaj posao je sklopljen za vrijeme predsjedničkog mandata Rajka Kuljače.

Izvor: TV Vijesti

Portal Analitika