Turizam

NTO: Žiri nominovao kandidate za "Wild Beauty Award" za 2015. godinu

Nacionalna turistička organizacije Crne Gore objavila je kandidate za dodjelu nagrada za doprinos kvalitetu, afirmaciji i promociji turističke ponude Crne Gore, "Wild Beaty Award 2015 ", koja će 15. decembra biti održana u Podgorici.
NTO: Žiri nominovao kandidate za "Wild Beauty Award" za 2015. godinu
Portal AnalitikaIzvor

Kako podsjećaju iz NTO, nakon sastanka žirija, nagrade se dodjeljuju već jedanaest godina za redom pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića.

- Za razliku od prethodnih godina, koncept dodjele nagrada "Wild Beaty Award" za 2015. godinu je inoviran. Na osnovu nominacija lokalnih turističkih organizacija, komisija koju su činili predstavnici kompanija koje imaju poseban uticaj na razvoj turizma, medija, obrazovnih institucija i ugledni turistički radnici, definisala je selekciju kriterijuma, obišla sve nominovane kandidate i utvrdila nominacionu listu koja se sastoji od najviše pet kandidata po jednoj kategoriji. Ove godine nagrade se dodjeljuju u šest kategorija: hoteli, restorani, plaže, plažni barovi, događaji i atrakcije sa ciljem afirmacije ovogodišnjeg napretka kada je u pitanju kvalitet u svim kategorijama - navode iz NTO.

Odlukom ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, formiran je žiri kojim predsjedava državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić, a čine ga prof. dr Rade Ratković sa Fakulteta za biznis i turizam u Budvi, doc. dr Milena Jovićević sa Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, Radojka Rutović glavna i odgvorna urednica Radio-televizije Crne Gore, Kevin Bruk generalni menadžer Aman Resorts-a, Rade Ljumović director "RLC Montenegro", Dejan Savićević predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dragan Adžić selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore, Sergej Ćetković kantautor, Luka Bulatović direktor Turističke agencije "Explorer", Sanja Golubović glavna i odgovorna urednica časopisa za ugostiteljstvo i turizam "Cafe Montenegro", Milan Bukarica ispred Udruženja šefova kuhinje Crne Gore i Emil Kukalj menadžer u Nacionalnoj turističkoj organizaciji. Iz NTO navode da će, na osnovu izvještaja radne grupe, žiri definisati odluku o nagrađenima po svakoj kategoriji.

Portal Analitika