Društvo

Komercijalna banka nagrađuje najtalentovanije učenike i učenice

Komercijalna banka AD Budva će treću godinu zaredom dodijeliti Godišnju nagradu „Rastemo zajedno“ najtalentovanijim učenicima i učenicama osnovnih škola u Crnoj Gori. Svečana dodjela nagrada biće organizovana u hotelu „Podgorica“ u četvrtak, 3. decembra u 12 sati.
Komercijalna banka nagrađuje najtalentovanije učenike i učenice
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Od ukupno 163 kontaktirane osnovne škole u Crnoj Gori, selekciona komisija je odabrala osnovce koji su u proteklom periodu ostvarili  sjajne rezultate na brojnim državnim i međunarodnim takmičenjima iz oblastima nauke, umjetnosti i sporta. Broj prijava je iz godinu sve veći, a ove godine za nagradu je apliciralo je čak 132 osnovaca. Kandidati i kandidatkinje su dostavljali relevantne dokaze o njihovim  postignućima u pomenutim oblastima, kao i preporuke trenera, predavača i mentora“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Komisija u sastavu: Vladimir Bulatović, Ivana Borović, Jelena Rađenović, Zoran Kalezić, Maja Imšir, Sandra Vujović, a kojom je predsjedavala Marija Perović, odlučila je da Godišnju nagradu „Rastemo zajedno" za 2015. godinu dodijeli sljedećim kandidatima: Zvezdana Gojković, OŠ “Oktoih“ (Podgorica), Iskra Zeković, OŠ “Njegoš” (Cetinje), Marko Žižić, OŠ “Maksim Gorki” (Podgorica), Nađa Janković, OŠ “Njegoš” (Kotor), Tea Nikčević, OŠ “Maksim Gorki” (Podgorica), Bojan Prelević, OŠ “Štampar Makarije”(Podgorica), Jovan Kljajić, OŠ “Milorad Musa Burzan”(Podgorica), Gala Dulović, OŠ “Risto Manojlović” (Kolašin), Arijan Kočan, OŠ “Anto Đedović” (Bar) i Lana Asija Dabović, OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” (Budva).

„Cilj Godišnje nagrade „Rastemo zajedno“ Komercijalne banke AD Budva će i u narednom periodu biti kontinuirano ohrabrivanje mlađih generacija na konstantno usavršavanje i postizanje zapaženih rezultata“, kaže se u saopštenju.

Program tokom svečanost dodjele nagrada vodiće poznati crnogorski glumački tandem Božo Zuber i Andrea Mugoša. Plakete i novčanu nagradu u iznosu od 500 eura najuspješnijim osnovcima dodijeliće predstavnici Komercijalne banke AD Budva koji će govoriti i o samoj inicijativi.

Portal Analitika