Podgorica

Od januara: Komunalni policajci nosiće palice i lisice, a moći će i da hapse

Komunalni policajci biće od januara spremni za veća ovlašćenja koja su dobili novim zakonom, kazao je načelnik Komunalne policije Goran Janković. Zakon o Komunalnoj policiji je stupio na snagu 3. oktobra.
Od januara: Komunalni policajci nosiće palice i lisice, a moći će i da hapse
Portal AnalitikaIzvor

-Prema poslednjim popisima stanovništva, u Podgorici živi oko 189.000 građana. Grad će imati oko 40 komunalnih policajaca, jer na svakih 5.000 stanovnika dolazi po jedan.

Oni će moći da upozoravaju, izdaju usmena naređenja, utvrđuju identitet i lišavaju slobode počinioca prekršaja. Najveća ovlašćenja koja dobijaju inspektori Komunalne policije jesu da mogu da zaustave i privremeno isključe iz saobraćaja vozilo, pregledaju predmete i privremeno ih oduzimaju iste, primijene video-nadzor i da upotrijebe fizičku snagu, palicu i lisicerekao je Janković. Kako je objasnio, oprema za komunalnu policiju biće spremna za mjesec dana.

-Raspisan je tender za opremu, u koju spadaju službena uniforma, palica, sredstva za vezivanje, lisice i stop tablica za zaustavljanje vozila. Komunalni policajci su sada na obuci u Policijskoj akademiji. Kada završe pripreme, polagaće ispit pred komisijom MUP-a- rekao je Janković. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika