Crna hronika

AFERA BUDVA: Lazar Rađenović odlučio da prizna krivicu!

Bivši predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović, osumnjičen za više malverzacija kojima je, navodno, oštetio opštinski budžet za minimum 20 miliona eura, pregovara sa Specijalnim tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.
AFERA BUDVA: Lazar Rađenović odlučio da prizna krivicu!
Portal AnalitikaIzvor

Rađenović je u pritvoru od 13. avgusta, a tokom saslušanja kategorično je negirao krivicu i bilo kakvu umiješanost za teške finansijske malverzacije, koje se njemu i njegovim saradnicima stavljaju na teret.

Osumnjičen je u aferama TQ Plaza, plato na Jazu, zatim za prodaju zemljišta na Prijevoru, te gradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda.  Njegov branilac, advokat Željko Đukanović juče nije želio ni da potvrdi, ali ni da demantuje ovu informaciju. Kako Pobjeda saznaje, Rađenović je priznao krivicu i Specijalnom tužilaštvu dostavio dokumentaciju. Da li će njegova ponuda biti prihvaćena za sada se ne zna, jer ni u Tužilaštvu juče nijesu bili voljni da govore na ovu temu.

Rađenović je prvi osumnjičeni u slučajevima budvanskih afera koji je Tužilaštvu ponudio nagodbu. Više njih do sada je tražilo i dobilo status svjedoka saradnika. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika