Društvo

Primjena informacionih tehnologija otvara vrata kreativnosti

Primjena informacionih tehnogolija, koje u nastavi primjenjuju sve crnogorske škole, u obrazovnom procesu omogućava veći pristup informacijama, otvara vrata kreativnosti kao i lakšem i bržem sticanju znanja i vještina, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.
Primjena informacionih tehnologija otvara vrata kreativnosti
Portal AnalitikaIzvor

Generalni direktor Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu, Veljko Tomić, otvorio je danas konferenciju Nove paradigme u tehničkom i stručnom obrazovanju i treninzima i informacionim i komunikacionim tehnologijama, u JU Mašinska škola „Ivan Uskoković“.

Tomić je kazao da savremena tehnologija pruža mladim ljudima mogućnost da na jednostavniji i zabavniji način usvajaju i proširuju svoja znanja.

„On je naglasio da sve škole u Crnoj Gori primjenjuju informacione tehnologije u nastavi i pohvalio aktivnosti koje su realizovane u Srednjoj elektrotehničkoj školi Vaso Aligrudić", saopšteno je iz Ministarstva.

Dodaje se da primjena infomracionih tehnogolija u obrazovnom procesu omogućava veći pristup infomracijama, otvara vrata kreativnosti kao i lakšem i bržem sticanju znanja i vještina, „što će našim srednjoškolcima pomoći da budu konkurentni tržištu rada, ali i da smi započnu biznis“.

Predsjednik UNESCO kluba Univerziteta Sorbona i naučni direktor Tesla global foruma Aleksandar Protić ,upoznao je učenike i goste sa oblastima interesovanja i angažovanja organizacije UNESCO.

On je ukazao da, kao organizacija koja se bavi svim aspektima obrazovanja, a prateći duh vremena, UNESCO poseban akcenat stavlja na informacione tehnologije.

Protić je učesnicima konferencije ukazao na savremene mogućnosti učenja putem Interneta.

Cilj Konferencije je promocija informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju i novih modaliteta interaktivnog učenja.
 


 

Portal Analitika