Društvo

Nove paradigme u tehničkom i stručnom obrazovanju i treninzima

Generalni direktor Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete, Veljko Tomić, otvorio je danas Konferenciju „Nove paradigme u tehničkom i stručnom obrazovanju i treninzima (TSOT) i informacionim i komunikacionim tehnologijama (ICT)“ u JU Mašinska škola „Ivan Uskoković“.
Nove paradigme u tehničkom i stručnom obrazovanju i treninzima
Portal AnalitikaIzvor

Konferencija je organizovana u okviru projekta organizacije UNESCO u saradnji sa JU Srednja stručna škola Berane, JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ i D.O.O. POLIEX, a predavali su Aleksandar Protić, predsjednik UNESCO kluba Univerziteta Sorbona i naučni direktor Tesla global foruma i prof. dr Milivoje Radović, profesor Ekonomskog fakulteta.  

Generalni direktor Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete, Veljko Tomić rekao je da savremena tehnologija pruža mladim ljudima mogućnost da na jednostavniji i zabavniji način usvajaju i proširuju svoja znanja.  On je naglasio da sve škole u Crnoj Gori primjenjuju informacione tehnologije u nastavi i pohvalio aktivnosti koje su realizovane u Srednjoj elektrotehničkoj školi "Vaso Aligrudić".

Primjena infomracionih tehnogolija u obrazovnom procesu omogućava veći pristup infomracijama, otvara vrata kreativnosti kao i lakšem i bržem sticanju znanja i vještina, što će našim srednjoškolcima pomoći da budu konkurentni tržištu rada, ali i da smi započnu biznis.

Aleksandar Protić predsjednik UNESCO kluba Univerziteta Sorbona i naučni direktor Tesla global foruma upoznao je učenike i goste sa oblastima interesovanja i angažovanja organizacije UNESCO, dodavši da kao organizacija koja se bavi svim aspektima obrazovanja, a prateći duh vremena, UNESCO poseban akcenat stavlja na informacione tehnologije. On je učesnicima konferencije ukazao na savremene mogućnosti učenja putem Interneta. 

Cilj Konferencije je promocija informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju i novih modaliteta interaktivnog učenja.

Portal Analitika