Crna hronika

U Podgorici i Cetinju oduzeto osam komada oružja i municija

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica sinoć su kod dva lica u Tuzima pronašli i oduzeli sedam komada vatrenog oružja u ilegalnom posjedu – pet pušaka od čega dvije automatske i dva pištolja, kao i skoro hiljadu komada municije, optičke nišane i okvire, saopšteno je iz UP.
U Podgorici i Cetinju oduzeto osam komada oružja i municija
Portal AnalitikaIzvor

- Službenici CB Podgorica su, po saznanjima kojima su raspolagali, zatražili i dobili naredbu sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, na osnovu koje su izvršili pretres dvije kuće i drugih prostorija u vlasništvu H.K. (64) i N.A. (45). Pretresom kuće H.K. pronađeni su i oduzeti dvije automatske puške sa tri okvira, pištolj CZ cal. 9 mm, pištolj CZ M 57 cal. 7,62 mm i 964 komada municije različitog kalibra. Tokom pretresa kuća N.A. pronađene su i oduzete tri lovačke puške marke Beretta i dva optička nišana – stoji u saopštenju.

O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici.

Ova dva lica su lišena slobode i uz krivičnu prijavu će danas biti privedena nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su juče, takođe, pronašli i oduzeli oružje u ilegalnom posjedu.

- Službenici ovog OB-a su, naime, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u jednoj uslužnoj radnji pronašli i izuzeli pištolj marke CZ cal. 7,62 mm koji je, kako se sumnja, V.T. (32) iz Cetinja prethodno sakrio u kupatilu ovog objekta, sa namjerom da se kasnije vrati po njega, a koji je inače ovo lice imalo u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten ZODT u Cetinju, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Osumnjičeni V.T. je lišen slobode – stoji u saopštenju.

Oružje, municije, okviri i nišani će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika