Region

Šariću odloženo suđenje

Kontroverzni biznismen, svjedok Mile Jerković nije došao u Specijalni sud na suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje para, gdje je trebalo da svjedoči o njihovim ulaganjima sredstava stečenih trgovinom kokainom u legalne finansijske tokove u Srbiji, prenosi RTS.
Šariću odloženo suđenje
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Jerković je još 2011. godine na suđenju, takođe, detaljno opisao navodnu šemu po kojoj se odvijalo pranje "prljavog novca".

Sud je obaviješten da je Jerković izostao zbog bolesti, pa je sudija najavio da će biti saslušan kad bude za to sposoban.

Na suđenje, takođe, nije došao optuženi Stevica Kostić zbog smrti u porodici, pa je suđenje odloženo za 14. i 15. januar.

Inače, Darko Šarić je u maju tražio suočavanje sa Jerkovićem, tvrdeći da od njega nije kupio nikakvu zemlju.

Šarić, koji je ljetos prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, takođe je u maju negirao sve optužbe za pranje para u Srbiji, tvrdeći da je pribavio bankarsku dokumentaciju kojom će dokazati da nema riječi o prljavom novcu.

Darko Šarić i još 17 okrivljenih u ovom postupku se terete za pranje oko 22 miliona eura.

U ovom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica.

Šarić se nakon višegodišnjeg bjekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

RTS

Portal Analitika