Abiznis

Danilovgrad: IRF podržao tri projekta sa četiri miliona eura (VIDEO)

Direktor Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević posjetio je danas tri preduzeća sa teritorije opštine Danilovgrad, koja je IRF finansijski podržao sa četiri miliona eura. On je obišao farmu svinja Niksen Čavor DOO u Spužu, Fabriku stočne hrane i Agromont DOO - farmu koku nosilja u Martinićima.
Danilovgrad: IRF podržao tri projekta sa četiri miliona eura (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima Vukčevića, ono što je najvažnije jeste da su u funkciju stavljena preduzeća koja su bila nefunkcionalna nekoliko godina.

„S jedne strane, bićemo u prilici da obezbijedimo susptituciju uvoza, a sa druge, stavili smo ih u funkciju, i treće – bićemo u prilici da govorimo o novim radnim mjestima. Ako uzmemo u obzir činjenicu da ćemo sa ovim novim kapacitetima dobiti 20.000 svinja i 40.000 domaćih pršuta, 150.000 koka nosilja sa 50 miliona komada jaja i 70.000 tona stočne hrane, onda je jasno da su u pitanju veliki kapaciteti, ne samo za Crnu Goru, već i za mnogo razvijenije i veće države od naše“, istakao je on i dodao da će IRF i u narednom periodu nastaviti sa poslovnom politikom stavljanja u funkciju zamrznutih potencijla.

Vukčević je nakon obilaska pomenutih preduzeća u Danilovgradu kazao da su ona važna za ukupni razvoj Crne Gore i za razvoj proizvodnje hrane.

„Ovi projekti će omogućiti i proširenjeke kooperantskih odnosa, tako da će stanoviništvo sa ovih područja biti u mogućnosti da sarađuje sa pomenutim preduzećima. Prije svega, kada govorimo o farmi svinja jer ćemo biti u prilici da dobijemo nove kooperante koji će raditi na farmi, pa ćemo na taj način proširiti ukupne kapacitete. Pokazali smo i da sa aspekta investitora, privatnih preduzentzika i sa aspekta IRF-a, da  kada se integrišu sve snage možemo govoriti o veoma uspješnim projektima“, poručio je Vukčević

 

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika