Fudbal

Benzema: Ovo je nesporazum, htio sam da pomognem Valbueni!

Francuski fudbalski reprezentativac Karim Benzema, koji se nalazi pod istragom da je ucjenjivao kolegu iz nacionalnog tima Matijea Valbuenu, izjavio je da je sve nesporazum i da je samo htio prijateljski da pomogne, prenose sportski portali.
Benzema: Ovo je nesporazum, htio sam da pomognem Valbueni!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Benzema je početkom prošlog mjeseca priveden zbog sumnje da je umiješan u ucjenjivanje Valbuene video snimkom seksualnog čina i prijeti mu maksimalna zatvorska kazna od pet godina.

"Matije je moj prijatelj, samo sam htio da on postane svjestan ozbiljnosti situacije i da mu pomognem", izjavio je napadač Reala u ekskluzivnom intervjuu za francusku televiziju TF1, koji će da bude emitovan u srijedu uveče, a čije je kratke djelove prenio "Mond".

Benzema je otkrio da nije vidio pomenuti snimak, ali da je za njega čuo od svog prijatelja Karima Zanetija, koji je prvooptuženi za iznudu.

"Nije tačno da je Zaneti tražio novac, on je samo htio da posreduje između trojice ucjenjivača i Valbuene. On je moj prijatelj, dajem mu dovoljno novca, a zaposlen je u mojoj firmi", istakao je Benzema.

Benzema se u utorak našao i na udaru premijera Francuske Manuela Valsa, koji je izjavio da mu nije mjesto u nacionalnom timu, ukoliko se dokaže da je kriv.

Benzema i Valbuena su standardni reprezentativci i cio slučaj znatno narušava atmosferu uoči šampionata Evrope naredne godine na kojem će "trikolori" da budu domaćini.

Selektor Didije Dešam ni jednog od njih dvojice nije pozvao za prijateljske mečeve protiv Njemačke i Engleske prošlog mjeseca.

Portal Analitika