Crna hronika

Latinović: Svetozar Marović je kriv za sve

Izvršni direktor „Trejd junika“ Mirko Latinović, koji je dobio status svjedoka saradnika u aferama ,,TQ Plaza i Jaz“, gdje je budžet opštine Budva oštećen za skoro 10 miliona eura, juče je visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića označio kao osobu koja je rukovodila svim spornim poslovima na teritoriji Budve, koje provjerava Specijalno tužilaštvo.
Latinović: Svetozar Marović je kriv za sve
Portal AnalitikaIzvor

Kako piše Pobjeda, Latinovića je više od četiri sata saslušavala specijalna tužiteljka Lidija Vukčević.

Prema nezvaničnim saznanjima tog lista, Latinović je Marovića označio kao osobu po čijem su nalogu radili svi osumnjičeni, kao i on sam. Svjedok saradnik je ispričao tužiteljki da je Marović znao sve o izgradnji ,,TQ Plaze“ gdje je firma ,,Trejd junik“ bila izvođač radova.

Latinović je, prema saznanjima Pobjede,  tužiocu govorio o planovima koje je imao Marović sa njim i ostalim osumnjičenim, a kazao je i da Maroviću ,,niko nije mogao stajati na putu i da je imao prolaze u svim službama od policije do nadležnih inspekcija i ministarstava“.

Latinoviću je blokirana imovina koju posjeduje u Crnoj Gori, a koja se, prema nekim procjenama, vrednuje 100 miliona.

Iz Višeg suda juče je zvanično potvrđeno da je Latinović dobio status svjedoka saradnika. Latinovic je drugi svjedok saradnik u slučaju ,,TQ Plaza i Jaz“. Prvi koji je sa tužilaštvom sklopio dogovor i dobio status svjedoka saradnika je nekadašnji predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača.

Trinaest budvanskih funkcionera uhapšeno je 13. avgusta. U pritvoru su bivši predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović, nekadašnji potpredsjednik Dragan Marović i savjetnik premijera Aleksandar Tičić.

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i direktor budvanskog Vodovoda, nekadašnji potpredsjednik opštine Milenko Medigović, opštinski službenici Novak Klisić i Đorđe Pavlović i izvršni direktor ,,Gugi komerca“ Dragoljub Milovanović, opštinski službenik Goran Bojanić.

Tužilaštvo sumnjiči i menadžerku opštine Budva Milenu Marović-Bogdanović, kćerku funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, i njene koleginice, glavnu administratorku Snežanu Šćepanović i službenice Dragicu Popović, Danijelu Marotić i Milojku Kovačević. Među osumnjičenima je i opštinski službenik Miodrag Samardžić.

Specijalno tužilaštvo osumnjičene tereti da su svi u kriminalnoj organizaciji imali uloge i zadatke. Za sada je nepoznat organizator ove grupe.

U ,,slučaju Jaz“ sumnjiče se da su grad oštetili za 2.100.000 eura u korist ,,Gugi komerca“, a u ,,slučaju TQ Plaza“ za skoro osam miliona eura tako što su se odrekli ugovorenog poslovnog prostora u ovom objektu u korist ,,Trejd junika“, a zauzvrat uzeli parking prostor znatno niže vrijednosti.

foto: YouTube Screenshot

Portal Analitika