Crna hronika

U barskoj luci droga nađena u džakovima s kafom, sumnja se na kokain

Tokom prijepodnevnog istovara robe na kontejnerskom terminalu u Luci Bar, zaposleni su u džaku sa kafom otkrili pakovanja sa supstancom za koju se sumnja da je kokain, javlja Jedro.me.
U barskoj luci droga nađena u džakovima s kafom, sumnja se na kokain
Portal AnalitikaIzvor

Odmah je pozvana policija i, kako nezvanično saznaje barski portal, inspektori CB Bar odmah su došli i otpočeli istragu.

Prema prvim podacima, pronađeno je i zaplijenjeno ukupno 30 kilograma suspstance za koju se sumnja da je kokain.

Istražni organi do 19 sati nisu još objavljivali nikakve zvanične podatke. Za sada se zna da je kontejner u kojem je pored kafe bila i inkriminisana supstanca, dopremljen u Bar kontejnerskim brodom, kao i da je njegovo otvaranje bilo u skladištu jednog od preduzeća koja se bave spoljno-trgovinskim poslovanjem, a koje se nalazi unutar ograđenog lučkog prostora.

Ukoliko se zaista utvrdi da je u pitanju kokain, na uličnom tržištu ova količina imala bi cijenu od najmanje 1,3 miliona eura.

0112kokain

Portal RTCG navodi da je iz Uprave carina saopšteno da su carinski službenici otkrili su, u kontejneru sa kafom više od 33 kilograma kokaina, a policijski službenici rade na identifikovanju lica koje je pokušalo da ga prokrijumčari.

- Prilikom uskladištenja kontejnera sa kafom, koji su u Luku Bar dopremljeni 25. novembra, brodom "Tongan II", carinski službenici su, na osnovu lučke dokumentacije i analize rizika, pristupili pregledu određenog broja kontejnera koji su stigli iz Brazila. Kontrolom kontejnera, koji su izdvojeni za detaljni pregled, utvrđeno je da su carinska obilježja jednog kontejnera oštećena, ali da se radi o identičnom broju plombe koji je naveden na teretnici. Nakon otvaranja kontejnera primijećeno je da se na vrhu nalazi vreća koja po boji i obliku nije odgovarala prijavljenoj robi, što je izazvalo dodatnu sumnju carinika. Otvaranjem vreće, carinici su pronašli robu koja izgledom i tvrdoćom odgovara uobičajenim pakovanjima narkotika koji se krijumčare. U pitanju je oko 33 kilograma bijele supstance za koju se osnovano sumnja da je psihostimulativna droga kokain - navodi se u saopštenju carine i policije.

Službenici Uprave carina su o pronalasku kokaina obavijestili policiju.

- Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge i kriminalistički tehničar Centra bezbjednosti Bar su došli na lice mjesta i o događaju obavijestili zamjenika Višeg državog tužioca u Podgorici koji je policijske službenike ovlastio da izvrše uviđaj. Kriminalistički tehničar CB Bar otvorio je džak i iz njega je uzeto 30 pakovanja oblijepljenih PVC folijom u kojima se nalazila materija bijele boje za koju se sumnja da je u pitanju kokain, a koja će biti proslijeđena Forenzičkom centru u Danilovgradu na dalja vještačenja. Kriminalistički tehničar CB Bar je uradio preliminarnu hemijsku analizu i mjerenje mase kojom prilikom je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi kokain bruto mase 33.438,6 grama. Službenici Uprave carina i Uprave policije su, potom, izvršili detaljnu kontrolu kontejnera. Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije počinioca krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga - stoji u saopštenju.

Izvor: Jedro.me, Portal RTCG

Foto: lukabar.me

Portal Analitika