Region

HRVATSKA: Policija istražuje prijetnje i navodnu kupovinu poslaničkih mandata

USKOK je policiji naložio sprovođenje istrage zbog moguće kupovine mandata, odnosno potencijalnih koruptivnih aktivnosti prema osobama koje su na osnovu službenih rezultata parlamentarnih izbora dobile mandat za 8. saziv Hrvatskog sabora, navodi se na stranici državnog tužilaštva Hrvatske - DORH.
HRVATSKA: Policija istražuje prijetnje i navodnu kupovinu poslaničkih mandata
Portal AnalitikaIzvor

- Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - USKOK je na osnovu člana 206. Zakona o kaznenom postupku naložio policiji sprovođenje istrage, a slijedom saznanja iz medija u kojima su se iznosili podaci o prijetnjama te navodnoj kupovini - trgovini mandatima, tj. mogućim koruptivnim aktivnostima prema osobama koje su na osnovu službenih rezultata parlamentarnih izbora dobile saborski mandat za 8. saziv Hrvatskog sabora. S obzirom na to da istupi pojedinih novoizabranih saborskih zastupnika u medijima upućuju na zaključak o postojanju osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i koruptivnih kaznenih djela, u svrhu temeljne ustavne obveze čuvanja parlamentarnog poretka Republike Hrvatske, DORH je dužan da provjeri izrečene navode. Ovo postupanje ne prejudicira moguću kaznenu odgovornost ni jedne osobe - stoji u saopštenju.

Iz DORH-a na kraju navode da će o rezultatima istrage i eventualnim naknadnim aktivnostima javnost biti pravovremeno obaviještena.

Izvor i foto: Index.hr

Portal Analitika