Abiznis

Delegacija Jiadinga posjetila Luštica Bay i dogovorila saradnju sa Opštinom Tivat

Opština Tivat i šangajski distrikt Jiading potpisali su danas pismo o namjeri o prijateljstvu i saradnji nakon posjete novom turističkom gradu u toj opštini, Luštica Bay.
Delegacija Jiadinga posjetila Luštica Bay i dogovorila saradnju sa Opštinom Tivat
Portal AnalitikaIzvor

Provincija Jiading je jedan od najbogatijih distrikta Šangaja, poznata po prerađivačkoj industriji i trgovini koje predstavljaju osnovu razvoja Šangaja. U ovoj provinciji smještana je fabrika VW vozila, ali i kineski DEMO, prostor za nova energetska vozila. Ukupan obim automobilske industrije samo u 2014. godini prešao je iznos od oko 44 milijarde eura. Distrikt Jiading objedinjava 11 nacionalnih istraživačkih centara, devet fakulteta, 485 preduzeća za visoke tehnologije i preko 190 tehničkih centara.

Kako se navodi u saopštenju, menadžment kompanije Luštica Development AD, koja će u novi turistički centar na Jadranu investirati 1,1 milijardu eura, predstavio je kineskoj delegaciji Master plan budućeg kompleksa.

- Luštica Bay imaće sedam hotela, dvije marine, profesionalni golf teren sa 18 rupa, i više od 1000 stanova, 500 vila, kao i sportske sadržaje i druge objektime neophodne za funkcionisanje grada kao otvorene i dostupne zajednice tokom cijele godine. Luštica Bay je žila kucavica crnogorskog primorja, jedan od najambicioznijih projekata u crnogorskom turizmu i među najvećim greenfield investicijama u ovom dijelu Evrope. Naš projekat daje novi impuls investicionom ambijentu Crne Gore kao jednoj od najbrže rastućih turističkih destinacija u jugoistočnoj Evropi - rekao je izvršni direktor Luštica Development-a Daren Gibson.

Kineska delegacija zainteresovana je posebno za pitanja zelene ekonomije, infrastrukture i energetske efikasnosti.

Projekt menadžer u Luštica Development Robert Peri podsjetio je da se tokom planiranja i gradnje poštuju najviši ekološki standardi.

- Održivost čini srž planiranja i razvoja projekta. Master plan Luštica Bay prije tri godine je dobio Nagradu izuzetnosti u oblasti planiranja i dizajna, koju dodjeljuje Američko društvo pejzažnih arhitekata (ASLA). Inspiracija je pronađena u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja - rekao je Peri

Portal Analitika