Društvo

Samardžić/Lovrić: Unaprijediti saradnju kao u Resolute Support misiji

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić susreo se u Kuparima sa načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Hrvatske, generalom Dragom Lovrićem.
Samardžić/Lovrić: Unaprijediti saradnju kao u Resolute Support misiji
Portal AnalitikaIzvor

Ocjenjujući veoma uspješnom dosadašnju saradnju dvije vojske, admiral Samardžić i general Lovrić razgovarali su o modelima nastavka i daljeg unapređenja saradnje u oblasti odbrane.

Načelnik generalštaba Vojske Crne Gore zahvalio se hrvatskom kolegi na kontinuiranoj podršci koju OS Hrvatske pružaju VCG na putu u NATO. Naglašeno je da zajedničko angažovanje u misiji "Resolute Support" u Avganistanu predstavlja odličan model za razvoj interoperabilnosti i jačanje povjerenja među vojskama dvije države. Izraženo je i zadovoljstvo ostvarenom saradnjom u okviru ADRION inicijative, kao i projektom o razmjeni podataka o situaciji u vazdušnom prostoru.

U sastavu delegacije admirala Samardžića bili su načelnik Odjeljenja za operacije i obuku, pukovnik Svetozar Brajković, komandant Mornarice, kapetan bojnog broda, Darko Vuković, v.d. načelnika Odjeljenja za planiranje i razvoj, kapetan fregate Darko Knežić i načelnik Kabineta, potpukovnik Aleksandar Pantović.

Portal Analitika