Politika

SKUPŠTINA: Dijalog počeo bez DF-a

Dijalog lidera parlamentarnih političkih subjekata, čiji je cilj prevazilaženje političke krize i stvaranje uslova za fer i demokratske izbore, počeo je u Skupštini Crne Gore.
SKUPŠTINA: Dijalog počeo bez DF-a
Portal AnalitikaIzvor

Dijalogu koji je inicirao predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, prisustvuje i šef delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič, dok su lideri Demokratskog fronta saopštili da neće učestvovati.

Dijalogu prisustvuju predsjednici Demokratske partije socijalista, Socijalističke narodne partije, Pozitivne Crne Gore, DEMOS-a, Demokratske Crne Gore, Građanskog pokreta URA Milo Đukanović, Srđan Milić, Darko Pajović, Miodrag Lekić, Aleksa Bečić, Žarko Rakčević.

(Foto: rtcg.me)(Foto: rtcg.me)

 

Na sastanku su predsjednici Bošnjačke stranke, Force, Albanske alternative i Hrvatske građanske inicijative Rafet Husović, Nazif Cungu, Đerđ Camaj, Marija Vučinović i potpredsjednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

Krivokapić je predložio da se da se u prvoj fazi dijaloga analiziraju zakonske izborne regulative i njihova puna implementacija, kao i razmatranje drugih aspekata unaprjeđenja izbornog procesa u svim oblastima koje utiču na izgradnju izbornog povjerenja.

Druga faza odnosi se na razmatranje pravno-političkog modela koji će obezbijediti implementaciju dogovorenih rješenja.

rtcg.me

Portal Analitika