Društvo

Ozon: Otvoren foto konkurs na temu ,,Morski otpad u Jadranu”

Ekološki pokret ,,Ozon” i kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora raspisali su konkurs za najbolju fotografiju na temu ,,Morski otpad u Jadranu”. Konkurs traje do 31. decembra, a pravo učešća imaju svi građani Crne Gore.
Ozon: Otvoren foto konkurs na temu ,,Morski otpad u Jadranu”
Portal AnalitikaIzvor

,,Cilj konkursa je skretanje pažnje javnosti na problematiku morskog otpada koji je sve prisutniji u Jadranskom moru. Nadamo se da ćemo dobiti vjerodostojne fotografije, koje će nam pomoći da shvatimo kako nekontrolisano odlaganje otpada utiče na morski ekosistem i turističku ponudu u cjelini. Čist Jadran mora da bude cilj svih nas, ukoliko želimo da na održiv način valorizujemo prirodne resurse i gradimo imidž ekološke države,” istakla je Jelena Baćović, koordinatorka projekta u Ekološkom pokretu ,,Ozon”.

Žiri će izabrati tri najbolje fotografije, na osnovu njihovih tehničkih karakteristika i kvaliteta. Prva nagrada je tablet računar, dok će drugo i treće mjesto dobiti elektronske foto ramove.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na konkurs, tako što će fotografiju u što je moguće boljoj rezoluciji poslati na e-mail: foto.konkurs@ozon.org.me.

Nagrađene fotografje biće izložene u ,,Ozonovom” Centru za edukaciju o životnoj sredini i klimatskim promjenama u Podgorici, čime će se nadograditi izložba ,,Morski otpad”. Izložba, koju ,,Ozon” i Coca-Cola Hellenic Crna Gora organizuju već drugi put, otvorena je za javnost do kraja godine.

Portal Analitika