Crna hronika

Uhapšeni S.D. i P.T. zbog nasilničkog ponašanja na meču Budućnost- Rudar

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode S.D. (39) i P.T. (19) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.
Uhapšeni S.D. i P.T. zbog nasilničkog ponašanja na meču Budućnost- Rudar
Portal AnalitikaIzvor

Naime, S.D. je, kako se sumnja, 29. novembra 2015. godine, tokom odigravanja fudbalske utakmice I crnogorske lige između FK „Budućnost“ iz Podgorice i FK „Rudar“ iz Pljevalja na Gradskom stadionu u Podgorici, na sjevernoj tribini gdje su se nalazili navijači zapalio baklju koju je potom bacio na zaštitnu mrežu. On je potom, sumnja se, polomio više plastičnih stolica na tribini koje je zatim i zapalio.

Osumnjičeni P.T. je, sumnja se, tokom odigravanja iste utakmice na sjevernoj tribini zapalio baklju koju je potom odložio pored sebe.

O događajima je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivična djela i naložio da se lica liše slobode.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni ZODT u Podgorici, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

 

Portal Analitika