Svijet

Rusi: Suzdržali smo se, izdaju plaća ekonomija

Mjere koje su navedene u odluci predsjednika Vladimira Putina, nakon obaranja ruskog aviona, su vrlo štetne za tursku ekonomiju.
Rusi: Suzdržali smo se, izdaju plaća ekonomija
Portal AnalitikaIzvor

 “Međutim, one nemaju za cilj da unište cjelokupno tkivo ekonomskih odnosa između naših zemalja, izjavio je stručnjak iz Instituta za socioekonomska i politička istraživanja Aleksej Zudin, komentarošući odluku o specijalnim mjerama protiv Turske.

“Pošto je Kremlj od samog početka isključio mogućnost vojnog odgovora na obaranje Su-24, ekonomske mjere su izbile u prvi plan i postale zapravo jedina mogućnost. Znamo da je cijelo vrijeme između napada na naš bombarder i odluke Vladimira Putina bilo ispunjeno razmatranjem onih mjera koje može da koristi ruska država kao odgovor na izdajničke poteze ovih navodnih članova antiterorističke koalicije", objasnio je Zudin, prenosi „Vzgljad".

“Čak i u ovoj teškoj situaciji, čak i kada se uzme u obzir činjenica da turski predsjednik nastavlja da provocira i izaziva, Rusija je pokazala suzdržanost u sferi ekonomskih mera i dokazala da ostaje i dalje odgovorna država prema svojim susedima", istakao je Zudin.

“Na listi mjera koje se navode u odluci, nema ničeg što bi se odnosilo na isporuke gasa u Turskoj. Na listi nema ničega što bi uticalo na budućnost ekonomskih odnosa među našim zemljama", objašnjava on.

B92

Portal Analitika