Fudbal

Barsino tajno oružje za proljeće

I pored čudesne forme napadačkog trilinga Mesi - Suarez - Nejmar, dovođenje napadača je jedan od prioriteta Barselone u zimskom prijelaznom roku.
Barsino tajno oružje za proljeće
Portal AnalitikaIzvor

Iako se poslije prodaje Pedra očekivalo da Katalonci dovedu pojačanje na poziciji krilnog napadača, trener Luis Enrike traži klasičnog centarfora koji bi donio drugu dimenziju Barsinoj igri i bio tajno oružje kada ne ide južnoameričkom trilingu. Nešto slično kao sa Larsonom i Gudjonsenom prije nekoliko godina...

Razna imena su se pominjala kao moguće pojačanje u napadu. Od Dirka Kajta, preko Alvara Negreda, Đonatana Sorijana do Robina van Persija.

Međutim, posljednjih dana se najviše šuška o mogućem dolasku Bilbaovog veterana Arica Adurica koji igra u nevjerovatnoj formi ove sezone. Iskusni napadač je juče het-trikom donio Bilbao pobjedu nad Rajom Valjekanom.

U Primeri je dao 10 golova i samo su Barsini asovi Nejmar i Suarez efikasniji od njega. Ukupno je u svim takmičenjima postigao 20 golova i igra u životnoj formi.

„Ostaje nam samo da se nadamo da ga Barselona neće uzeti jer on predstavlja oličenje načina na koji igramo. Presrećni smo što ga imamo u timu, a kako godine prolaze sve je bolji. On je naše blago“, rekao je sinoć Bilbaov trener Ernesto Valverde.

Ipak, ako Barselona zaista prelomi da uzme Adurica, teško da će on propustiti najbolju šansu u karijeri... 

Portal Analitika