Društvo

GP Debeli brijeg: Policija zaplijenila 12,6 kilograma skanka

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su na graničnom prelazu Debeli brijeg u zajedničkoj aktivnosti tokom vikenda otkrili oko 12,6 kilograma skanka koji je bio sakriven u vozilu kojim je upravljao albanski državljanin.
GP Debeli brijeg: Policija zaplijenila 12,6 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Regionalnog centra granične policije Centar – OGB Herceg Novi i Carinske ispostave Debeli brijeg su, 28. novembra oko 15,40 časova, na GP Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali pmv marke Sangyong tipa Rexton, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Albanije M.M. (34).

“Policijski i carinski službenici su u vozilu otkrili 12 pakovanja valjkastog oblika, sa sadržajem biljne materije tamno zelene, boje bruto mase 12.598,80 grama, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, a koja pakovanja su bila sakrivena u lijevom i desnom pragu vozila. Lice, vozilo i skank predati su službenicima Grupe za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat. O događaju je obaviješten zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici. M.M. je lišen slobode, a kriminalistička obrada upućuje na sumnje da je imao namjeru da skank iz Albanije preko granica Crne Gore prokrijumčari ka Hrvatskoj”,saopšteno je iz Uprave policije.

Držaljanin Albanije je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. ZVDT je za M.M. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici. Skank je upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Portal Analitika