Crna hronika

Menadžer i kelner iz sefa restorana "Voda u kršu" odnijeli 12.500 eura

Menadžer i konobar restorana "Voda u kršu" u Sotonićima Vukola Raonić (33) i Nikola Purlija (30) iz Virpazara uhapšeni su pod sumnjom da su iz tog objekta ukrali 12.500 eura i dva pištolja, saznaju Dnevne novine u policiji.
Menadžer i kelner iz sefa restorana "Voda u kršu" odnijeli 12.500 eura
Portal AnalitikaIzvor

Pljačka se dogodila u periodu između 17. i 22. novembra, a nadležne je o svemu obavijestio vlasnik restorana Petar Stojanović, kada je prije nekoliko dana, pri ulasku u kancelariju koja se nalazi u sklopu restorana, shvatio da je opljačkan.

Policija je odmah izašla na lice mjesta, gdje su službenici barskog Centra bezbjednosti zatekli obijenu kancelariju i polomljen sef, iz kojeg su bili ukradeni novac i dva pištolja za koja je vlasnik, kako je kasnije ustanovljeno, imao posjedovnu dozvolu.

Vlasnik restorana nije mogao ni da pretpostavi ko bi mogao stajati iza ovog kriminalnog čina, pa je istragu i utvrđivanje krivca prepustio nadležnima. Počela su saslušanja članova restoranskog osoblja i drugih svjedoka koji bi mogli znati nešto više o događaju. Nepostojanje kamera dodatno je otežalo istragu, ali su preduzete mjere i radnje ipak brzo rezultirale zaključkom da iza pljačke stoje upravo radnici restorana Vukola Raonić i Nikola Purlija. Kako su u tom trentku bili nedostupni nadležnim organima, za njima je raspisana lokalna potjernica.

Tokom minulog vikenda uhapšeni su u Bijelom Polju prilikom povratka iz Beograda, gdje su se, kako se sumnja, uputili odmah po izvršenju djela.

Pošto su identifikovani, sprovedeni su na dalju nadležnost barskoj policiji, u čijim su protorijama, po saznanju Dnevnih novina, priznali da su počinili pljačku. Dio novca koji su ukrali pronađen je i vraćen vlasniku.

Njima je juče po nalogu nadležnog državnog tužioca određeno zadržavanje do odluke sudije za istrage o njihovom daljem pritvaranju.

Portal Analitika