Abiznis

Tržište nekretnina u Crnoj Gori u katastrofalnom stanju

Tržište nekretnina u Crnoj Gori nalazi se u katastrofalnom stanju zbog malog broja investicija, još manje potražnje, visokih bankarskih kamata na kredite i velike ponude mahom skupih stanova. Sa ovakvom ocjenom slažu se kupci, prodavci, ali i analitičari tržišta nekretnina i upozoravaju da bi bumerang efekti mogli da se odraze na ukupnu privredu, ali i bankarski sektor.
Tržište nekretnina u Crnoj Gori u katastrofalnom stanju
Portal AnalitikaIzvor

Pad Konsultant za Jugoistočnu Evropu krovne evropske organizacije za stanovanje Cechodas - i savjetnik u Odboru direktora Crnogorskog fonda za stambeno solidarnu izgradnju (CFSSI) Boris Mihailović kaže za Pobjedu da je stanje na tržištu nekretnina u Crnoj Gori gore nego u vrijeme prije investicionog buma.

 - Period značajnog usporavanja nastupio je poslije godina investicionog buma i opšte ekspanzije stanogradnje i svih oblika investicija u građevinarstvu uključujući visok nivo državnih investicija - direktno ili indirektno povezanih sa sektorom građevine - kao i visokim nivoom privatnih investicija u ostalim privrednim granama koje su zahtijevale angažman građevinskog sektora - kaže Mihailović.

On ističe da su i cijene nekretnina u Crnoj Gori veoma visoke, iako su u posljednje vrijeme u blagom padu. Kaže da pad cijena nije dovoljan da animira tražnju u potrebnoj mjeri koja bi značajnije uticala na sektor građevine i tržište nekretnina, dvije komponente koje su neraskidivo povezane.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika