Politika

GEGAJ: Očekujem obostranu ratifikaciju sporazuma o razgraničenju sa Kosovom

Poslanik Demokratske partije socijalista i zamjenik predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Nikola Gegaj kazao je Pobjedi kako ne vjeruje da može doći do preispitivanja sporazuma o razgraničenju između Crne Gore i Kosova, budući da je taj dokument već potpisan i da ga je usvojila komisija koja je za to zadužena.
GEGAJ: Očekujem obostranu ratifikaciju sporazuma o razgraničenju sa Kosovom
Portal AnalitikaIzvor

Potvrda takvom stavu su, smatra Gegaj, i potpisi koje su na sporazum u Beču stavili predstavnici najvišeg državnog vrha dvije zemlje. Gegaj očekuje da će sporazum ubrzo biti ratifikovan i u parlamentima dr- žava potpisnica.

- Crna Gora i Kosovo su potpise na sporazum o razgraničenju stavili i u Beču, prilikom čega su prisustvovali predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijer Kosova Isa Mustafa i austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc. Potpisi su na snazi i očekujem da će brzo biti ratifikovani u parlamentima ovih dr- žava. Ne vjerujem da će doći do preispitivanja nečega što je već potpisano i usvojeno i od strane komisija koje su radile veoma dobro svoj posao kao i Vlade i jedne i druge države – rekao je Gegaj u izjavi za Pobjedu komentarišući stav kosovskog premijera Isa Mustafe da bi eksperti SAD i EU trebali da pomognu pri primjeni sporazuma.

Portal Analitika