Politika

Knežević predložio okrugli sto, Rusi birali sagovornike

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević dogovorio je tokom svog boravka u Moskvi održavanje međunarodne konferencije na kojoj bi, osim predstavnika ruske izvršne i parlamentarne vlasti, učestvovali i predstavnici crnogorske opozicije, saznaje Pobjeda.
Knežević predložio okrugli sto, Rusi birali sagovornike
Portal AnalitikaIzvor

Ruska Duma objavila je ranije na svom sajtu da će danas, a kako je već izvijestila Pobjeda, organizovati okrugli sto „Crna Gora – izgledi za rješavanje krize – politički dijalog“ na kojem će osim predstavnika ruske parlamentarne i izvršne vlasti učestvovati i pojedini crnogorski opozicionari.

Prema pouzdanim saznanjima našeg lista, održavanje međunarodne konferencije, dan pred odluku ministarskog sastanka NATO o pozivu Crnoj Gori, Knežević je dogovorio na sastanku sa potpredsjednikom ruske Dume Sergejem Železnjakom.

Prema izvoru Pobjede, predsjednik DNP-a je na sastanku predložio održavanje međunarodne konferencije o vojnoj neutralnosti Crne Gore, dok je ruska Duma birala poželjne sagovornike iz Crne Gore. - Predloženi spisak učesnika je koncipiran od strane organizatora - ruske Dume po njihovoj procjeni političkih subjekata koji ne podržavaju članstvo u NATO - rekao je izvor Pobjede.

Na sajtu ruske Dume je objavljeno da je poziv upućen poslanicima Demokratskog fronta Andriji Mandiću, Strahinji Bulajiću i Milanu Kneževiću, lideru SNP-a Srđanu Miliću, predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću, funkcioneru Demosa Goranu Daniloviću i nezavisnom poslaniku Mladenu Bojaniću. Iz Bečićeve stranke su u međuvremenu demantovali da je bilo poziva iz Moskve, ali je na sajtu ruske Dume njegovo ime ipak ostalo na listi učesnika međunarodne konferencije. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika