Svijet

Velika Britanija omiljena destinacija milionera

Milionerima koji napuste svoju rodnu zemlju, najomiljenija destinacija je Velika Britanija, u koju se u periodu od deset godina nastanilo skoro 115 hiljada milionera.
Velika Britanija omiljena destinacija milionera
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema izvještaju web stranice New World Health, Velika Britanija je omiljena destinacija milionera koji su napustili svoju rodnu zemlju, prenosi Poslovni.hr.

Između 2004. i prošle godine čak 114,1 hiljada milionera iz raznih krajeva svijeta nastanilo se u britanskom kraljevstvu.

Singapur je drugi na popisu omiljenih destinacija bogataša, prije svega zbog povoljne fiskalne politike i visokog stepena sigurnosti. U ovaj grad-državu se posljednjih deset godina preselilo 45 hiljada milionera.

Na trećem mjestu su Sjedinjene Američke Države (SAD) sa 42 hiljade milionera, dok četvrto i peto mjesto zauzimaju Australija sa 22,2 hiljade i Hong Kong sa 22 hiljade.

Ukupno gledano, najviše milionera migranata je iz Kine. Prema izvještaju New World Healtha, na listi gradova s najviše milionera su London sa 339,3 hiljade, Njujork sa 300,1 hiljadu, Tokio sa 226,5 hiljada i Singapur 225 hiljada.

Izvor: Poslovni.hr; foto: onyxmagazine.com

Portal Analitika