Zanimljivosti

Ova jedanaestogodišnja djevojčica je porodila majku!

Jedanaestogodišnja Kejtlin Berk, uz pomoć hitne medicinske službe čije je instrukcije slušala preko telefona, uspjela je da porodi majku i tako sestru Elzu-Mone donese na svijet. Odmotala je i pupčanu vrpcu koja se bebi omotala oko vrata. Majki je predala bebu, a onda se mirno spakovala i otišla u školu.
Ova jedanaestogodišnja djevojčica je porodila majku!
Portal AnalitikaIzvor

Kejtlin je najstarija od petoro djece. Ovaj događaj, kaže, inspirisao je da postane babica.

– Prvo sam bila malo uplašena i tresle su mi se ruke jer nikad ranije nisam tako nešto vidjela. Ali, kad se moja sestrica rodila, bila sam jako srećna. Mnogo je slatka i puno je volim – rekla je junakinja ove priče Kejtlin Berk za Birmingem mejl.

Dodala je da su prijatelji i učitelji u školi bili vrlo srećni i ponosni na nju..

– Kejtlin je bila nevjerovatna! Ne mogu riječima da opišem što je učinila za mene. Ne znam što bih učinila da je nije bilo pored mene. Uhvatili su me trudovi pa je moj partner odveo našu najmlađu kćerku kod svoje sestre. Međutim, nakon deset minuta pukao mi je vodenjak. S obzirom da sam već rađala, znala sam da će nakon toga beba ubrzo doći. Rekla sam Kejtlin da nazove hitnu i oni su joj govorili što da radi. Vrištala sam od bolova, ali Kejtlin je cijelo vrijeme bila mirna i pribrana – rekla je u emotivnoj izjavi za Birmingem mejl majka Tara Najtli.

Najtli je sigurna da ona u tim godinama ne bi mogla to da uradi.

– Kad se glavica pojavila, pomislila sam da trebam da zaćutim jer me moja 11-godišnja kćerka gleda. Kad mi je bilo 11 godina sigurno da ne bih bila u stanju da uradim isto što i Kejtlin. To je bilo tako hrabro od nje. Donijela je peškire i pomogla mi da maknem pupčanu vrpcu oko bebinog vrata. Pomogla je da izmasiram bebu i stimuliram je jer malena isprva nije plakala. Njih dvije su sada neraskidivo povezane. Kejtlin malenu ne ispušta iz ruku i stalno joj govori koliko je voli. Silno smo ponosni na nju – kaže Najtli za Birmingem mejl.

(Avaz.ba)

Portal Analitika