Politika

KRIVOKAPIĆ: Došlo je vrijeme da primijenimo propise koji su doneseni

Put koji je Socijaldemokratska partija trasirala, ostao je put Crne Gore, a to je evroatlantska Crna Gora, rekao je večeas predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić na izbornoj konvencija Odbora Glavnog grada SDP.
KRIVOKAPIĆ: Došlo je vrijeme da primijenimo propise koji su doneseni
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, prošlo je vrijeme usvajanja zakona i agendi, i došlo je vrijeme primjene tih propisa.

- Cilj je da tu primjenu svi naši građani osjete. Da pravda ne bude samo na papirima. Ako obezbijedimo pravdu, biće i časnog i poštenog posla u Crnoj Gori. To su obrasci koji pišu u Ustavu Crne Gore. Jedna je Crna Gora, jedna je istina kao što je jedna pravda. Mi hoćemo pravdu za sve građane Crne Gore. Pravdu da zajedno pokažemo ko može bolje - kazao je Krivokapić.

On smatra da je SDP jedina partija koja nije griješila i da će u novoj, evropskoj Crnoj Gori SDP zauzeti svoje mjesto.

Vršilac dužnosti predsjednika podgoričkog odbora i potpredsjednik SDP-a Raško Konjević naglasio je da je uređenje države veći cilj od proglašenja nezavisnosti i ulaska u NATO, te da "treba ispraviti deformacije koje su zadesile državu tokom perioda tranzicije". Konjević je rekao i da je proces demokratizacije i vladavine prava u Crnoj Gori nezaustavljiv.

- Nema opravdanja za nezakonito djelovanje. Nema prečica i viših ciljeva koji bi mogli opravdati zaobilaženje prava. Kada smo 2009. godine upozoravali na način na koji je promovisan razvoj u jednoj južnoj opštini, i da ćemo zbog toga imati posljedica koje će biti teg o vratu Crnoj Gori, nije nam se dovoljno vjerovalo. Nakon samo pet godina pokazalo se da smo bili u pravu - zaključio je Konjević.

Izvor: CdM

Foto: Portal RTCG

Portal Analitika