Rukomet

Poraz crnogorskih rukometašica u Poljskoj

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Zjelonoj Gori, u prijateljskom meču, od Poljske 28:26 (14:11).
Poraz crnogorskih rukometašica u Poljskoj
Portal AnalitikaIzvor

Ženska rukometna reprezentacija poražena je u Zjelonoj Gori, u prijateljskom meču, odPoljske 28:26 (14:11) u jedinoj provjeri uoči početka Svjetskog prvenstva u Danskoj koje je na programu od 5. do 20. decembra.

Domaćin je u 32. minutu imao rekordna četiri gola prednosti (16:12), ali je uslijedio period odlične igre naše reprezentacije – Alma Hasanić je upisala nekoliko intervencija, a Katarina Bulatović, Đurđina Jauković i Ema Ramusović donijele preokret (21:19).

Naša reprezentacija posljednji put dva gola viška imala je u 53. minutu kada je Bulatovićpogodila za 24:22. Poljska je nakon toga postigla četiri vezana pogotka, što je ispostavilo se, bila nedostižna prednost za ”lavice”, iako su u nekoliko navrata prišle na samo gol zaostatka.

U crnogorskoj reprezentaciji najbolja je bila Katarina Bulatović sa devet, dok su po četiri pogotka postigle Milena Raičević i Jovanka Radičević. Đurđina Jauković i Marija Jovanović upisale su po tri gola, dok su Majda Mehmedović, Biljana Pavićević i Ema Ramusović po jednom zatresle protivničku mrežu. Najefikasnije u poljskoj selekciji bile su Monika Kobilinska i Joana Gadžina sa po četiri gola.

Crnogorskoj selekciji duel u Poljskoj bio je prvi i jedini test za Svjetsko prvenstvo, koje će od 5. do 20. decembra u Danskoj.

Portal Analitika