Politika

MUP: Naredne sedmice informacija o postupanju policije tokom protesta DF-a

Poslanica Socijalističke narodne partije Snežana Jonica dobiće naredne nedjelje odgovore na pitanja koja je postavila Ministarstvu unutrašnjih poslova vezano za postupanje policije tokom protesta ispred Skupštine Crne Gore, navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću MUP-a.
MUP: Naredne sedmice informacija o postupanju policije tokom protesta DF-a
Portal AnalitikaIzvor

- MUP ne izbjegava da odgovori, već predano radi na prikupljanju informacija i dokumenata na osnovu kojih bi se pripremili sveobuhvatni i cjeloviti odgovor na više desetina pitanja i zahtjeva poslanice Jonice. O svim postupanjima pripadnika Uprave policije ona može dobiti odgovore i kao član Vijeća za nacionalnu bezbjednost čiji je član postala glasovima DPS-a i SDP-a, ukoliko shodno Poslovniku zatraži sjednicu ovog tijela - ističu iz MUP-a.

Podsjećamo, poslanica SNP-a uputila je dopis predsjedniku parlamenta Ranku Krivokapiću povodom zahtjeva koje je ranije dostavila ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću o aktivnostima policije tokom protesta Demokratskog fronta u Podgorici.

- Cijenila sam korisnim da Vas obavijestim da sam se dana 23.10. i 29. 10. 2015. godine obratila ministru unutrašnjih poslova Rašku Konjeviću zahtjevima da mi u najkraćem roku dostavi dokumenta, podatke i informacije o svim radnjama Uprave policije sprovedenim tokom građanskih protesta ispred Skupštine Crne Gore, a da mi do danas nije dostavljen odgovor ni po jednom zahtjevu - navela je u svom dopisu.

Foto: cdm.me

Portal Analitika