Svijet

Oland pozvao britanski parlament da odobri bombardovanje Sirije

Francuski predsjednik Fransoa Oland pozvao je danas u Valeti britanski parlament da odobri vazdušne napade u Siriji u borbi protiv džihadista iz Islamske države.
Oland pozvao britanski parlament da odobri bombardovanje Sirije
Portal AnalitikaIzvor

"Pozivam britanske poslanike na solidarnost s Francuskom ali posebno na zajedničku borbu protiv terorizma. Pozivam poslanike da odobre britanske vazdušne napade u Siriji", izjavio je Oland Frans presu na Malti gdje se održava samit Komonvelta.

Oland je pohvalio napore njemačke kancelarke Angele Merkel koja je obećala da će pomoći Francuskoj u borbi protiv terorizma.

"Nadam se će obije zemlje (Njemačka i Velika Britanija) ići u pravcu još jače borbe protiv islamista", rekao je francuski predsjednik koji je poslije terorističkih napada u Parizu intenzivirao bombardovanje u Siriji.

Britanski premijer Dejvid Kameron zatražio je od parlamenta da odobri vazdušne napade u Siriji zbog bezbjednosti Velike Britanije i drugih zemalja koje se bore protiv terorizma.

Parlamentarni odbor za inostrane poslove krajem oktobra se izjasnio protiv vazdušne vojne intervencije u Siriji, uz ocjenu da London treba da uloži napore u diplomatsko rješavanje sirijske krize.

Izvor: blic.rs

Portal Analitika