Fudbal

Realu zabrana registrovanja igrača u dva prijelazna roka?!

Nije rijetkost da madridski i mediji iz Barselone pokušavaju da u tabor velikog rivalu unesu nemir. Nema objektivnosti kad su u pitanju prijestonica i Katalonija. Ali ovaj put se čini da Mundo Deportivo ima nešto više od puke želje da naškodi Realu.
Realu zabrana registrovanja igrača u dva prijelazna roka?!
Portal AnalitikaIzvor

Ovako nešto ni u Barseloni ne bi pustili bez potvrde. Ako se ispostavi kao tačna, onda je vijest dana: Disciplinski komitet Fife kaznio je Kraljevski klub zabranom registrovanja igrača u dva prijelazna roka!

Da, dobro ste pročitali. Kaznio. Mundo podvlači da je odluka već donijeta. Još u julu. Samo ona još nije objavljena. Iz nepoznatih razloga. Povod je isti onaj zbog kojeg je i Barselona bila na "hlađenju" - kršenje propisa prilikom dovođenja maloljetnih fudbalera.

Hezus Galindo, urednik fudbalske redakcije u katalonskom dnevniku, piše da u Madridu već znaju za Fifinu kaznu i da se samo nadaju da će je i zvanično dobiti u narednih nekoliko dana. U tom slučaju bi mogli da se na nju žale i odlože je do ljeta sljedeće godine dok ne stigne presuda po žalbi. Time bi Real stekao šansu da se tokom januarskog prijelaznog roka koliko-toliko pripremi za "sušne dane". U Barseloni bjesne zbog toga, uvjereni da Fifa namjerno odugovlači kako bi Realu dala tih mjesec dana da se pripremi.

Inače, kada je Barselona kažnjena Fifa je pokrenula širu istragu kojom je obuhvaćeno više od 50 klubova sa jakim omladinskim pogonom. Real je, kao i Barsa, navodno pao jer se oglušivao o pravila prilikom dovođenja stranaca u omladinsku školu.

(mozzartsport)

Portal Analitika