Džu-džicu savez ponosan na učinak na SP u Bangkoku

Crnogorska džu-džicu reprezentacija zauzela je 11. mjesto u konkurenciji 54 zemlje na Svjetskom prvenstvu u Bangkoku.
Džu-džicu savez ponosan na učinak na SP u Bangkoku
Portal AnalitikaIzvor

Zlato je osvojio Dejan Vukčević u teškoj kategoriji, a bronza je pripala Lidiji Jokić i Stefanu Vukotiću u duo miks šou sistemu. Isti par osvojio je sedmo mjesto u duo miks sistemu, a identično se pozicionirala Mirjana Martinović. Goran Musić bio je petoplasirani.

Tim povodom, juče je organizovana konferencija za medije na kojoj su govorili osvajači medalja, te predsjednik Saveza Ranko Vukotić, potrpedsjednik Zarija Franović, selektor Miloš Ašanin i sportski direktor Saša Boltić.

- Nakon tri medalje na velikim takmičenjima, došlo je i svjetsko zlato koje sam osvojio u jakoj konkurenciji nakon četiri pobjede. Prve tri sam riješio ful iponom, a u finalu protiv Francuza slavio sam na poene. Zahvalan sam omladini Grbavaca koja mi je priredila fantastičan doček na podgoričkom aerodromu,  kolegama iz reprezentacije, kao i treneru Nikoli Prodanoviću sa kojim sam odradio veći dio priprema - rekao je svjetski šampion Vukčević.

Stefan Vukotić je rekao da je bronza u duo miks šou sistemu za njega i Lidiju Jokić sija kao zlato.

- Ostaje žal što nijesmo uspjeli da tokom cijelog dana takmičenja budemo na istom nivou, pošto smo u prvom nastupu ostvarili rekordnih 46 bodova. Osvojili smo bronzu u disciplini koja je tek od ovog šampionata na programu, a trebalo je odraditi deset povezanih tehnika. Ipak, najbolji smo bili odmah nakon svečanog otvaranja i nikada nećemo zaboraviti oduševljenje i burne aplauze najviših zvaničnika.

Predsjednik Saveza Ranko Vukotić istakao je da je odlazak u Bangkok bio doveden u pitanje.

- Zahvalni smo Igoru Vušuroviću i Upravi za mlade i sport koja je obezbijedila veći dio novca, a dio novca smo morali da pozajmimo od Karate kluba Budva i zahvaljujemo se njegovom predsjedniku Zoranu Lazoviću. Zahvalni smo i sponzoru ,,Cakan sport“ koji je obezbijedio opremu. Nadam se da će nas država staviti na mjesto koje nam pripada i pomoći u finansijskom smislu. Uputićemo i predloge onima kojima biraju najbolje sportiste da se ovi takmičari nagrade i svrstaju među najbolje u državi i u svojim gradovima.

Selektor Miloš Ašanin objasnio je da su zbog ograničenih finansijskih sredstava na SP poveli smo samo najbolje, te da su kraktoročne pripreme organizovane u klubovima.

- Ovim medaljama smo stekli određene poene za Svjetske igre 2017. u Vroclavu. Imaćemo i četiri kvalifikaciona turnira i nadamo se će naši takmičari imati podršku.

(ARENA)

Portal Analitika