Fudbal

Održan sastanak regionalnih saveza u Budvi

Fudbalski savez Crne Gore danas je u Budvi bio domaćin trećeg regionalnog sastanka fudbalskih saveza. Sastanak koji je odražan u hotelu „Avala“ prvi je na kojem su, pored predstavnika Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, prisustvovali predsjendici i generalni sekeretari Albanije, Bugarske, Grčke, Kipra i Rumunije čime je grupa regionalnih saveza proširena na 11 članova.
Održan sastanak regionalnih saveza u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

Novi članovi potpisali su memorandum o sardanji, koji je inicijalno potpisan od strane šest zaveza na osnivačkom sastanku održanom u Ljubljani krajem januara ove godine i koji predviđa učvrščivanje prijateljskih odnosa, očuvanje integriteta i borbu protiv svih negativnih pojava u fudbalu.

Tokom današnjeg sastanka predstavnici saveza odali su priznanje i zahvalnost predsjedniku UEFA Mišelu Platiniju na svemu što je uradio za prosperitet evropskog i svjetskog fudbala i upućuju mu punu podršku u borbi za dokazivanje svoje nevinosti i kandidaturi za predsjednika FIFA.

Istovremeno, gore pomenuti savezi upućuju zvaničan zahtjev Etičkoj komisiji i svim organima FIFA, da postupaju po zahtjevima Izvršnog odbora FIFA i da u konkretnom slučaju predsjednika UEFA Mišela Platinija, poštujući statutarne okvire djelovanja i proceduru, po ubrzanom postupku donesu pravovaljane odluke, posebno respektujući rokove u vezi sa predstojećim izbornim procesom u FIFA, kako ne bi zloupotrijebili svoja ovlašćenja, uticali i kreirali isti i time nanijeli veliku štetu fudbalskom sportu.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo radom administracije UEFA i upuećena je apsolutna podrška kako bi se u budućnosti očuvao kontinuitet u radu evropske kuće fudbala. Učesnici su podržali predlog povećanja Izvršnog odbora UEFA za dva nova člana, koji bi dolazili iz nacionalnih asocijacija.

Naredni regonalni sastanak ovih saveza održaće se krajem januara naredne godine a domaćin će biti Fudbalski savez Srbije.

Fudbalski savez Crne Gore na današnjem sastanku predstavljali su predsjednik Dejan Savićević, generalni sekretar Momir Đurđevac, rukovodilac pravnog odjeljenja Mladen Ivanović i komesar za bezbjednost Dragoljub Sekulić. Pored njih sastanku su prisustvovali Tomislav Karadžić, Nebojša Ivković, Ivan Ćurković (Srbija), Ilčo Gjorgijoski, Muamet Sejdini, Vladimir Gaševski, Robert Marković (Makedonija), Aleksandar Čeferin, Aleš Zavrl, Ilija Kitić, Željko Pavlica (Slovenija), Davor Šuker, Damir Vrbanović (Hrvatska), Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Jasmin Baković (Bosna i Hercegovina), Edvin Libohova, Ilir Šulku, Denis Bastari (Albanija), Kostas Kucukumnis, Jorgos Kumas (Kipar), Razvan Burleanu, Radu Visan (Rumunija), Borislav Popov (Bugarska), Jorgos Kircikis, AleksiaKiriciki (Grčka) i rukovodilac UEFA odjeljenja za saradnju sa nacionalnim savezima Zoran Laković. 

Portal Analitika