Region

Tužilaštvo traži ukidanje oslobađajuće presude Luki Bojoviću

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas na žalbenoj sjednici pred Apelacionim sudom da se ukine prvostepena presuda kojom je Luka Bojović oslobođen optužbi za tri ubistva i dva pokušaja ubistva, kao i da se suđenje ponovi pred drugim sudskim vijećem.
Tužilaštvo traži ukidanje oslobađajuće presude Luki Bojoviću
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pored Bojovića, istom presudom obuhvaćen je Vladimir Milisavljević zvani „Vlada Budala“ koji je takođe oslobođen optužbi, dok je Sretko Kalinić osuđen na 35 godina zatvora za tri ubistva, a Miloš Simović na 30 godina zatvora zbog jednog ubistva i jednog pokušaja ubistva.

Tužilaštvo smatra da je sudsko vijeće, na čijem je čelu bio Vladimir Mesarović, donijelo oslobađajuću presudu uprkos brojnim izvedenim dokazima koji su Bojovića i Milisavljevića teretili da su počinili djela za koja su optuženi. Predloženo je da se ukine presuda i da se naloži novo suđenje, kojim neće predsjedavati sudija Mesarović.

"Zemunci" se terete za  ubistvo Branka Jeftovića Jorge i pokušaje ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine. Prilikom ovih pokušaja nastradali su njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić, pa se optuženi terete i za ta ubistva.

Blic.rs 

Portal Analitika