Abiznis

Prikupljeno 167 hiljada eura u okviru kampanje "Budi odgovoran"

U okviru treće faze realizacije kampanje "Budi odgovoran" do sada je prikupljeno preko 167 hiljada eura, čime će biti finansirani prvorangirani projekti od društvenog značaja sa trenutne liste predloga.
Prikupljeno 167 hiljada eura u okviru kampanje "Budi odgovoran"
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici projektnog tima kampanje pod nazivom "Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0 odsto", saopštili su da će glasanje za projekte od društvenog značaja u okviru treće faze trajati do 5. decembra.

„Do tada građani mogu glasati za neki od 11 predloga sa trenutne liste projekata“, navodi se u saopštenju.

Iz projektnog tima su kazali da je glasanje od 1. oktobra omogućeno svim građanima putem stranice www.glasaj.budiodgovoran.me. Građani će 5. decembra imati priliku da glasaju na info punktu, koji će biti postavljen u Podgorici.

Oni su podsjetili da se nepravilnosti u oblasti sive ekonomije i dalje mogu prijavljivati putem web, Android i iOS aplikacije Budi odgovoran, pozivanjem kol-centara Poreske uprave na broj 19707 i Uprave za inspekcijske poslove na broj 080 555 555.

Predstavnici projektnog tima su kazali da je tokom dvije faze kampanje Budi odgovoran prikupljeno preko 500 hiljada EUR, čime je omogućena realizacija 11 projekata od društvenog značaja, kao što su nabavka gastro i kolonoskopske opreme za Institut za bolesti djece, opremanje i uređenje dnevnih centara za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u opštinama Cetinje, Nikšić i Plav, uređenje parka na Ćemovskom polju, rekonstrukcija dijela Doma starih Grabovac u Risnu i

nabavka didaktičke opreme za državne vrtiće.

Realizovani su i projekti Očistimo Crnu Goru za sedam dana, Uređenje i opremanje parka i igrališta za djecu u Nikšiću, Osnivanje omladinskog centra u Podgorici, nabavke medicinske opreme za reanimaciju beba i opreme za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i uređenje sportskih terena u Beranama.

Kampanja se realizuje u okviru projekta pod nazivom Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije, koji se sprovodi u saradnji Vlade, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Mina busines

Portal Analitika