Zanimljivosti

Nevolje mještana Zagoriča: Čopor lutalica opkolio kuću Jokovića

Mještani dijela Piperske ulice u Zagoriču već danima strahuju od napada čopora pasa lutalica, koji spavaju u obližnjim napuštenim vojnim magacinima. Među psima se ističu vučjak i kane korso. Nikolu Jokovića prije dvije noći pobiješnjeli psi tjerali su do kućnog praga. Juče ujutro Dušan Korać je kišobranom od njih spasio svog retrivera.
 Nevolje mještana Zagoriča: Čopor lutalica opkolio kuću Jokovića
Portal AnalitikaIzvor

Zaklali su, kažu mještani, psa naočigled četvoro djece Dejana Jokovića. Boban Radošević juče je nekoliko puta zatražio pomoć od ,,Čistoće” i šinterske službe. Kako mu je objašnjeno iz tog preduzeća, zbog kvara na automobilu nijesu mogli intervenisati.

Četrnaestogodišnji Nikola Joković prije dvije noći ,,za dlaku” je umakao pobiješnjelom čoporu. Njegova majka nam je rekla kako su njenog sina psi napali dok se noću vraćao sa treninga. -Crni kane korso tjerao ga je sve do kućnog praga. Moj sin mu je jedva umakao – kazala je Joković. Ona se zbog ovog problema obratila komšiji Bobanu Radoševiću.

On je, kaže, nekoliko puta zvao ,,Čistoću” da prijavi problem. Kaže da su mu iz šinterske službe rekli da ne mogu izaći na teren, jer im je automobil u kvaru. Dok smo razgovarali sa Svetlanom Joković, psi lutalice opkolili su njenu kuću, u kojoj je tada bilo četvoro djece. Vučjak je ležao na pragu ulaznih vrata, a kane korso ispred vrata sa druge strane kuće. Kad smo prišli da ga fotografišemo, zarežao je. Svetlanin suprug Dejan morao je da izađe sa posla, kako bi Nikolu otpratio na trening. Kaže da ga je uplašio jeziv prizor ispred kuće.

-Na stepeništu je bilo krvi, a i na još nekoliko mjesta okolo – priča Joković. On kaže da su njegova djeca vidjela kroz prozor kako su napuštane životinje raskomadale manjeg psa. -Ne mogu da vjerujem da još niko iz šinterske službe nije došao. Lako se može desiti da zakolju neko dijete, a onda će biti kasno za bilo kakvo intervenisanje – kazao je zabrinuti otac.

Juče, oko sedam sati ujutro, čopor je napao na retrivera, kojega je vlasnik Dušan Korać izveo:

Mještanin Zagoriča Dušan Korać u šetnju. Korać kaže da su njegovog psa napale četiri lutalice. Kako ističe, vidio je i dva velika psa. -Vučjak i kane korso su ga zaskočili. Jedan ga je uhvatio za vrat i oborio na zemlju. Udarao sam ih kišobranom, kako bih zaštitio svog psa. Nijesu povrijedili, jer nije bilo krvi. Moj pas se uplašio i pobjegao. Trčao sam za njim, ali ga nijesam mogao stići – priča Korać. Oko 12 sati Koraća su na telefon pozvali ukućani i javili mu da je pas nađen kod zgrada Pet udovica u Momišićima. Sa lutalicama je viđen i jedan labrador. Korać je objasnio da to nije lutalica i da ga često viđa u vojnom parku. -Dosta je miran. Međutim, problem je što ga vlasnici puštaju da šeta slobodno, a ovih dana ga viđam sa ovim lutalicama – dodao je on. (Pobjeda)

Portal Analitika