Košarka

MILATOVIĆ: Ostvaren cilj na startu kvalifikacija

Crna Gora ostvarila je cilj sa dvije pobjede na startu kvalifikacija, iako je trijumf protiv Velike Britanije mogao da bude i ubjedljiviji, kazao je selektor Momir Milatović nakon pobjede protiv Albanije (99:39) u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine.
MILATOVIĆ: Ostvaren cilj na startu kvalifikacija
Portal AnalitikaIzvor

Milatović je istakao da je zadovoljan odnosom djevojaka protiv selekcije koja je autsajder u grupi, a naročito mlađih igračica koje su sjajno iskoristile priliku i potvrdile da se na njih može ozbiljno računati u budućnosti. 

- Ostvarili smo cilj i dvije pobjede na startu kvalifikacija. Možda smo očekivali i pobjedu sa većom razlikom u duelu protiv Velike Britanije, ali bilo je malo vremena za pripreme, a desile su se i određene inovacije u našoj igri. U duelu protiv Albanije pokazali smo pravi odnos, a mlađe igračice u nastavku meča potvrdile da se na njih može ozbiljno računati i da imaju kvalitet. Završili smo prvi dio posla i sada moramo da se fokusiramo na ono što nas očekuje u februaru kada bi moglo da se riješi pitanje plasmana na Eurobasket. Italija je u gostima savladala Veliku Britaniju i to je najbolja potvrda njihovog kvaliteta, a na posljednjem Eurobasketu u Mađarskoj i Rumuniji, malo je nedostajalo da se plasiraju u drugu fazu šampionata. Sve ćemo uraditi da se pripremimo na najbolji mogući način za duele u februaru. Idemo na jednu pobjedu iz ta dva duela, respektujemo protivnike, ali ovaj tim može da pruži najviše kada je najpotrebnije – kazao je Milatović.

Igračica Budućnost Bemaksa Božica Mujovićsjajno je iskoristila ukazano povjerenje i sa 19 poena, šest skokova i pet asistencija bila najzapaženija u ubjedljivom trijumfu protivAlbanije.

- Zahvalila bih se prije svega selektoru na ukazanom povjerenju i na pruženoj mogućnosti da igram u ovom sjajnom timu. Mislim da smo zasluženo slavile sa visokom razlikom protiv Albanije koju nijesmo potcijenile. Mlađe igračice su dobile priliku i vjerujem da smo je iskoristile na pravi način. Vjerujem da ćemo u februaru nastaviti seriju pobjeda – kazala je Mujović.

Portal Analitika