Podgorica

Stijepović/Vuksanović: Radni timovi za efikasniji inspekcijski nadzor

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sa saradnicima, i direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović, sa saradnicima, razgovarali su danas o modelima saradnje dvije institucije u oblasti inspekcijskog nadzora u cilju efikasnije zaštite interesa, države, grada i građana, saopsteno je Portalu Analitika iz Pg Biroa.
Stijepović/Vuksanović: Radni timovi za efikasniji inspekcijski nadzor
Portal AnalitikaIzvor

Sagovornici su saglasni u ocjeni da u tom pogledu što prije treba formirati operativne radne timove, sačinjena od predstavnika obije institucije, kako bi zajedničkim naporima doprinijeli pojačanim aktivnostima inspekcijskog nadzora, naročito u oblastima kao što su nelegalna gradnja objekata, ekologija, turizam, komunalne djelatnosti i koncesije prirodnih resursa.

Gradonačelnik Stijepović je iskazao zadovoljstvo intenziviranjem saradnje između Glavnog grada i Uprave za inspekcijske poslove, izražavajući uvjerenje da će zajedničkim aktivnostima u konkretnim oblastima biti postignuti zapaženi rezultati od kojih će najviše koristi imati građani.

On je naglasio da je formiranje radnih timova Glavnog grada i Uprave za inspekcijske poslove, koji će svakodnevno razmjenjivati informacije i zajednički djelovati u skladu sa svojim nadležnostima, pravi primjer kako treba unapređivati saradnju između institucija na lokalnom i državnom nivou.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović je saopštio da je potrebna što češća i tješnja saradnja između Glavnog grada i Uprave za inspekcijske poslove, kao i kontinuirana komunikacija kako bi se u tom domenu ostvario što veći stepen inspekcijskog nadzora u svim oblastima.

On je, zahvaljujući Gradonačelniku na razumijevanju i iskazanoj potrebi za intenziviranjem saradnje, ocijenio da Uprava na čijem je čelu Glavni grad vidi kao partnera za poboljšanje funkcionisanja inspekcijskog nadzora na nivou Glavnog grada, ujedno i države.

Na sastanku su dogovorene i konkretne aktivnosti inspekcijskih službi Glavnog grada i službi koje vrše inspekcijski nadzor pod okriljem Uprave za inspekcijske poslove.

Portal Analitika