Zanimljivosti

Sliku od 170 miliona dolara platio karticom, sad leti besplatno

Li Jikian i njegova porodica sada mogu besplatno da lete širom svijeta, nakon što je on iskoristio kreditnu karticu kako bi platio sliku od 170 miliona dolara.
Sliku od 170 miliona dolara platio karticom, sad leti besplatno
Portal AnalitikaIzvor

Naime, kineski milijarder i, očigledno, ljubitelj umjetničkih djela, svoju posljednju akviziciju, sliku Amedea Modiljanija "Ležeći akt", koju je na aukciji dobio za 170 miliona američkih dolara, želi da plati "American Express" karticom.

S obzirom na to da je riječ o zapanjujućem iznosu, iz kompanije "American Express" nijesu mogli da potvrde da li je njegova želja realizovana i pozivaju se na pravila o zaštiti privatnosti klijenata, ali su rekli da je moguće staviti tu sumu novca na raspolaganje kada je riječ o njihovim velikim i stalnim klijentima.

Ovom kreditnom karticom skupljaju se i nagradni bodovi, tako da su novinari izračunali da ovaj kineski bogataš ima dovoljno bodova da može do kraja života da putuje avionom besplatno širom svijeta, i to najskupljim aranžmanima.

Takođe, mediji prenose da američka kompanija može zadovoljno da trlja ruke, ali s druge strane u aukcijskoj kući koja je prodala sliku neće biti oduševljeni, jer je provizija "American Express"-a na ovu sumu - ogromna.

Izvor: B92

Portal Analitika