Abiznis

Montenegro erlajnz i "Tomas Kuk" dovode turiste u Crnu Goru

Crnogorska avio kompanija Montengro erlajnz (Montengro Airlines) potpisala je ugovor o saradnji sa jednim od najpoznatijih i najvećih tur operatora na svijetu, sa agencijom "Tomas Kuk" (Thomas Cook).
Montenegro erlajnz i "Tomas Kuk" dovode turiste u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Uvogor se odnosi na tržište Francuske za 2016. godinu, a tiče se zakupa sjedišta na redovnim linija Podgorica-Pariz-Podgorica, od početka aprila do kraja septembra.

-Saradnja sa ovom agencijom sigurno će uticati na povećanje broja naših putnika sa francuskog tržišta, koje je i ove godine po svim pokazateljima bilo rekordno - izjavio je komercijalni direktor Montenegro erlajnza Predrag Marković.

„Vrlo je važno da reazlizacija ugovor, kao što je gore navedeno, počinje od aprila i traje do kraja septembra, što će definitovno uticati na produženje ljetnje turističke sezone, što je jedan od strateških ciljeva naše kompanije kao generatora razvoja crnogorske turističke privrede“, kazao je on.

Iako je opšte poznato da je to jedna od vodećih svjetskih turističkih kompanija, treba podsjetiti da „Tomas Kuk“ postoji  od 1841. godine, da ima godišnji promet preko devet milijardi funti, da posluje u 17 zemalja i da zapošljava 27 hiljada ljudi.

Portal Analitika