Svijet

Mafija upozorila ISIL: Ne približavajte se Njujorku

Italijanska mafija je objavila kako će braniti građane Njujorka od ISIL-ovih terorista, i kako se za to nalazi u mnogo boljoj poziciji od agencija kao što su FBI i CIA.
Mafija upozorila ISIL: Ne približavajte se Njujorku
Portal AnalitikaIzvor

"Mafija ima lošu reputacija, ali uglavnom nezasluženu. Kao i sve u životu i ovaj posao ima svoje dobre, loše i zle strane. Globalni porast terorizma daje mafiji šansu da pokaže svoju dobru stranu", rekao je za IB Times Đovani Gambino, sin jednog mafijaškog bosa.

Što se tiče američke policije i obavještajnih službi, Gambino ističe da su previše spori, i kako ne poznaju "pravila ulice".

"Oni često ne vide kompletnu sliku stanja. Mislim da im za to fali uličnog iskustva. Takođe, njima za svako djelovanje treba odobrenja nadležnih, a nama ne", kaže Gambino.

Kako prenosi IB Times, italijanska mafija u Njujorku posljednjih decenija doživjela je veliki pad snage, prvenstveno zbog hapšenja visokopozicioniranih članova ove kriminalne skupine. Međutim, posljednjih nekoliko godina zabilježen je blagi uspon.

"Svi građani Njujorka mogu se osjećati sigurni, jer nećemo dozvoliti tim ludacima da ih terorišu. Zna se ko je i ko će uvijek biti vladar ulica Njujorka", kategoričan je Gambino.

Klix.ba

Portal Analitika