Kultura

Novi album Miloša Karadaglića: "Blackbird" je posveta "Bitlsima"

Naš proslavljeni gitarista Miloš Karadaglić otvoriće narednu godinu četvrtim studijskim albumom "Blackbird - The Beatles Album".
Novi album Miloša Karadaglića: "Blackbird" je posveta "Bitlsima"
Portal AnalitikaIzvor

Kao što je za Portal Analitika već najavio u više navrata, biće to album koji će zaista "pomjeriti granice" kada je njegov opus u pitanju.

- Milošev četvrti album "Blackbird" izaći će u januaru 2016. godine i predstavlja posvetu nezaboravnim pjesama koje je uradio ovaj čuveni sastav. Počevši od "Yesterday", prve pop numere koju je Miloš zasvirao na gitari, album istražuje neke od omiljenih pjesama ovog benda ali u potpuno novim aranžmanima i uz renomirene umjetnike kao goste - navodi se u najavi novog izdanja na zvaničnim stranicama Karadaglića.

Tokom rada na ovom albumu, Miloš je snimao u svjetski poznatom Ebi roud studiju 2 (Abbey Road Studio 2) u Londonu, gdje su upravo "Bitlsi" snimili većinu svojih pjesama.

- Rad na ovom albumu otvorio je za mene vrata neke drugačije stvarnosti. Osjećao sam se kao da istražujem jedan alter ego za koji nikada nisam znao da postoji - kratko je rekao Miloš o ovom albumu.

Podsjećamo, korisnici platforme iTunes mogli su uz prethodni studijski album "Aranjuez", objavljen 2014. godine, kao poklon su dobili i Miloševu obradu pjesme "Michelle", što je, ispostavlja se, bila najava za njegov novi projekat.

Prema najavama, publika će moći da rezerviše svoj primjerak albuma već od 11 decembra, dok je zvanični izlazak najavljen za 15. januar.

K.J.

Izvor i foto: Oficijelni sajt Miloša Karadaglić

Portal Analitika