Abiznis

Krivične prijave protiv poznatih lokala i kladionica zbog teške krađe struje

Elektroprivreda (EPCG) je prethodnih dana otkrila neovlašćenu potrošnju električne energije kod još 30-ak preduzeća i protiv njih je državnom tužilaštvu i Upravi policije podnijela krivične prijave »zbog teške krađe«, pišu Vijesti.
Krivične prijave protiv poznatih lokala i kladionica zbog teške krađe struje
Portal AnalitikaIzvor

Neovlašćena potrošnja električne energije je otkrivena u sedam objekata - pekarama Sicilija i Tri princa, dvije picerije Farma, dva salona keramike Espanja, objektu Sarajka na Starom Aerodromu, poslovnom prostoru Keros i nekoliko kladionica.

Riječ je, kako pišu Vijesti, o neovlašćenoj potrošnji električne energije vrijednosti preko 30 hiljada EUR. 

Ranije je EPCG otkrila neovlašćenu potrošnju struje u vrijednosti od 100 hiljada EUR u prodavnicama Lida, u kući njenog vlasnika (R.R.), prodavnici Plana, kafićima i restoranima Buda Bar, Dva ferala, Lokanda i persempre.

Tokom dosadašnje kontrole EPCG i policije, koji najavljuju još rigoroznije kontrole potrošnje struje kod privatnika, utvrđena je krađa struje u vrijednosti od 130 hiljada EUR, ne računajući štetu počinjenu uništavanjem mjernih brojila.

Električna energija krade se nakon fizičkog oštećenja mjernog brojila, tako što se na njemu probuši otvor i djelimično se oštete komponente, čime se evidencija potrošnje umanji čak i do 70 odsto.

Nakon toga se rupa prekrije kitom u boji kućišta brojila, tako da oštećenja nije lako uočiti. (Mina)

Portal Analitika